PreCooll

Răcirea preliminară naturală reduce costurile cu peste o treime.

O investiție relativ mică care oferă o reducere cu peste o treime din costurile operaționale de răcire este o oportunitate rară. PreCooll reduce amprenta asupra mediului și, prin realizarea economisirilor semnificative de energie, reduce și costurile de operare AC. Sistemul PreCooll devine și mai atractiv atunci când costurile reale pe termen lung pentru sistemele industriale de răcire sunt complet luate în considerare.
În ciuda lipsurilor evidente, sistemele AC pe bază de compresor vor continua să fie utilizate mulți ani de acum în acolo. Răcirea preliminară naturală, de tipul celei furnizate de PreCooll, este, de departe, cea mai simplă și mai eficientă modalitate pentru a obține o economisire semnificativă. Prin reducerea solicitărilor de vârf, cu până la 60 procente, răcirea prealabilă ajută la reducerea supra-încărcării rețelei electrice.

 

Îmbunătățirea sistemelor existente și un consum de energie mai scăzut cu până la 30 procente

Sistemele de refrigerare și răcire pe bază de compresor sunt responsabile pentru un procent de 50% din consumul total de electricitate din lume. În special în decursul zilelor calde, risipesc o cantitate enormă de energie. Multe țări se confruntă cu o creștere bruscă a solicitărilor de putere cauzată de aceste sisteme de răcire utilizate la scară largă. Acum există PreCooll ce ajută la îmbunătățirea sistemelor existente și la reducerea facturilor de energie cu până la 30 procente.

PreCooll creează un micro-climat rece în jurul sistemului industrial de răcire cu ajutorul Oxyvap®, pad-urile extrem de eficiente de răcire prin evaporare directă, dezvoltate și fabricate de Oxycom. În zonele cu climă caldă, Oxyvap® poate reduce temperatura aerului de admisie cu aproximativ 25 °C (45 °F). Cu un sistem de auto-curățare, realizat din materiale anorganice și cu cea mai scăzută rezistență la aer, Oxyvap® garantează o operare sigură și o economisire maximă timp de mulți ani.

Răcirea adiabatică a aerului ambiental înainte de intrarea acestuia în sistem, este cea mai rapidă modalitate de a reduce consumul de energie. Furnizarea constantă de aer rece în condensator sporește eficiența și contribuie la o durată de operare mai mare a echipamentului și costuri scăzute de întreținere.

 

AquaMizer

Un element cheie pentru performanța PreCooll este reprezentat de stația de pompare inteligentă AquaMizer. Eficiența maximă a apei este obținută cu ajutorul senzorilor de ultimă generație și algoritmilor de control ce monitorizează condițiile ambientale și stabilesc modurile de operare, asigurând faptul că sistemul PreCooll este activ doar atunci când este necesar. Sistemul de management al apei, complet automat, monitorizează continuu calitatea apei, drenează sistemul și reîmprospătează apa atunci când nivelurile minerale ating anumite valori.

Beneficii PreCooll – prezentare pe scurt

 • Beneficii pentru sistemele AC noi și existente
 • O economisire de energie de până la 30%
 • Sarcini de vârf ale compresorului mai scăzute
 • Durată de viață mai ridicată a echipamentului de răcire
 • Viteză mai scăzută a ventilatorului, nivel mai scăzut de zgomot
 • Durabilitate și calitate superioară
 • Crește fiabilitatea sistemului
 • Control excelent al igienei
 • Creștere a capacității de răcire
 • Scădere a costurilor de operare
 • Scădere a activităților de întreținere