Componente

Dezvoltate pentru piața OEM

Oxycom utilizează apa, cel mai puternic agent refrigerant din lume (R718), pentru a răci aerul într-o manieră propice mediului. Evaporarea a 1 m3 de apă asigură aproximativ 700 kWh de răcire. Ca o comparație, aceeași cantitate de apă este utilizată în cadrul unei centrale electrice pentru a genera doar 50 kWh de electricitate, pe care sistemele convenționale de aer o pot converti în nu mai mult de 150 kWh de răcire. Pentru a optimiza performanța de răcire utilizând apa, Oxycom a dezvoltat Oxycell® și Oxyvap®.

 

OXYCELL® DPC/IEC/HR

Oxycell® este un schimbător de căldură modular și compact, în contracurent, pentru utilizare în cadrul sistemelor de ventilație de răcire / recuperare căldură, de mare eficiență sau unitățile de manevrare a aerului. Pe lângă utilizarea în calitate de unitate de recuperare căldură, foarte eficientă, în sezonul de iarnă, îl puteți utiliza și ca echipament de răcire prin evaporare indirectă, în sezonul de vară. Este singura componentă pentru orice anotimp din clasa sa, disponibilă pe piață.

 

OXYVAP®

Oxyvap® este un echipament de evaporare directă, ce poate fi utilizat pentru răcirea adiabatică pe perioada verii, în cadrul unui sistem de ventilație, ca echipament de răcire preliminară a aerului pentru o bobină cu condensator sau ca umidificator în cadrul unei unități de răcire a aerului, pe perioada iernii. Pad-ul modular, inclusiv cadrul cu funcționalitate integrată de colectare și distribuire a apei, a fost proiectat pentru utilizare în cadrul sistemelor de umidificare și răcire prin evaporare directă.

 

Beneficiile tehnologiei Oxycom

  • Economisire de energie cu până la 90% în comparație cu AC tradiționale
  • Calitate garantată a aerului din interior
  • Nu sunt utilizate substanțe chimice (reducere de ozon)
  • Apa în calitate de agent refrigerant natural
  • Nu este necesar un compresor
  • Raportul de eficiență energetică (EER) îmbunătățit cu până la 40
  • Instalarea ușoară și aproape fără necesitate de întreținere