Oxyvap

Oxyvap® este un sistem foarte eficient de răcire prin evaporare directă, pentru utilizare în cadrul sistemelor de umidificare și răcire adiabatică. Poate fi utilizat pentru răcire adiabatică, în cadrul unui sistem de ventilație pe perioada verii, pentru a răci în prealabil aerul pentru bobina cu condensator în cadrul unităților AC convenționale sau ca umidificator în cadrul unei unități de manevrare a aerului, pe perioada iernii.

Creat pentru o aplicare accesibilă, Oxyvap® este un mediu de evaporare robust și fiabil, cu sistem integrat de colectare și distribuire a apei, cu cadru de aluminiu. Design-ul său modular și funcționalitatea de tip plug & play asigură posibilitatea de adaptare la o gamă largă de capacități de flux de aer, menținând niveluri ridicate de performanță.

 

Structură nervurată unică

Oxyvap® se bazează pe foile de aluminiu nervurate, patentate, create pentru o evaporare maximă. La o viteză a vântului de 2 m/s (394 fpm), atinge o eficiență de saturație de 90 procente, cu o scădere a presiunii aerului de doar 44 Pa (0.18 inAq).

Structura unică a nervurilor din aluminiu de înaltă calitate asigură un proces continuu de auto-curățare, ce previne acumularea de mizerie, mucegai sau calciu, o problemă des întâlnită în cazul mediilor de evaporare pe bază de celuloză. Paduri-le de răcire din hârtie au o eficiență de saturație de 70 procente, fapt ce cauzează o cădere de presiune de cel puțin 75 Pa (0.30 inAq) și sunt susceptibile la acumularea de mizerie, ciuperci și alge care pot impune riscuri grave pentru sănătate.

 

Igienă

Igiena reprezintă un element important atunci când vine vorba de mediile de evaporare. Oxyvap® respectă instrucțiunile VDI 6022 pentru ventilație și calitatea aerului de interior. VDI reprezintă Asociația Germană a Inginerilor și unul dintre cele mai importante organisme reglementatoare din Germania. Codul de Practică pentru ventilație VDI conține cerințele pentru sistemele HVAC în ceea ce privește proiectarea, fabricarea, operarea și întreținerea pentru a asigura o operare igienică.

În cadrul unităților de tratare a aerului, Oxyvap® se poate aplica pentru umidificare și răcire adiabatică. În cadrul unui sistem de ventilare cu presiune ridicată pentru umidificarea aerului, poate funcționa ca eliminator de picături. În cadrul sistemelor tradiționale AC, este foarte eficient pentru răcirea prealabilă a aerului înainte de intrarea acestuia în bobina cu condensator, îmbunătățind rezultatele în ceea ce privește utilizarea energiei, a echipamentului și performanța de răcire.